Top 5 aandachtspunten bij tweedehands auto's

Categorie:
15 december 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je op zoek bent naar een tweedehands auto, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je een aankoop doet. Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een goede deal krijgt en dat je tevreden bent met je aankoop op de lange termijn. In dit artikel geven we je de top 5 punten om te overwegen bij het kopen van een tweedehands auto.

 1. Controleer het onderhoudsverleden van de auto
  Het is cruciaal om te weten hoe goed een tweedehands auto is onderhouden voordat je er een aanschaft. Zorg ervoor dat je het onderhoudsverleden van de auto grondig controleert en vraag naar de serviceboekjes van de auto om te zien of de auto regelmatig is onderhouden en of er eventuele problemen zijn geweest in het verleden.
 2. Testrit maken
  Voordat je besluit om een tweedehands auto te kopen, is het van groot belang om een testrit te maken om te zien hoe de auto rijdt en of er eventuele problemen zijn met de werking van de auto. Zorg ervoor dat je de auto grondig test op verschillende soorten wegen en in verschillende rijomstandigheden om ervoor te zorgen dat je een goed beeld krijgt van hoe de auto presteert.
 3. Controleer de staat van de carrosserie
  Bij het kopen van een tweedehands auto is het zaak om de staat van de carrosserie te inspecteren om te zien of er eventuele schades of roest aanwezig zijn. Kijk goed naar de lak en naar de deuren, motorkap en kofferbak om te zien of er beschadigingen zijn. Als er schades of roest aanwezig zijn, kan dit duiden op een onderhoudsgebrek in het verleden en kan dit de waarde van de auto negatief beïnvloeden.
 4. Controleer de banden
  Bij het kopen van een tweedehands auto is het ook belangrijk om te controleren of de banden in goede staat zijn. Kijk naar de profieldiepte van de banden om te zien of ze nog voldoende grip bieden en controleer of er geen beschadigingen aan de banden zijn. Als de banden slecht zijn, kan dit leiden tot een onveilige rijsituatie en extra kosten omdat het nodig is om de banden te vervangen zodra je de auto hebt gekocht.
 5. Neem een proefabonnement op een autoverzekering
  Voordat je een tweedehands auto koopt, is het verstandig om een proefabonnement op een autoverzekering af te sluiten om te zien hoeveel de verzekering ongeveer gaat kosten. Dit kan je helpen om te bepalen of de auto betaalbaar is op de lange termijn en of je het je kunt veroorloven

Bij het kopen van een tweedehands auto is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Bij Autobedrijf Lohuis controleren we alle occasions grondig en adviseren we je graag over de verschillende opties. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt of als je advies nodig hebt bij het kopen van een tweedehands auto. Wij staan altijd klaar om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Binnen 24 uur kunt u 
al in een nieuwe auto rijden!

Neem contact op
crossmenu