Waar moet je op letten bij een proefrit in een occasion?

Categorie:
15 december 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je op zoek bent naar een tweedehands auto, ook wel een occasion genoemd, is het belangrijk om een proefrit te maken voordat je tot aankoop overgaat. Tijdens een proefrit kun je namelijk een aantal belangrijke dingen checken en beoordelen, zodat je zeker weet dat je een goede aankoop doet. In dit artikel geven we je enkele tips waar je op moet letten tijdens een proefrit in een occasion.

Ten eerste is het belangrijk om goed te luisteren naar het geluid van de motor. Als je de motor start, let dan op of hij soepel aanslaat en of er vreemde geluiden te horen zijn. Het is ook aan te raden om de auto op verschillende snelheden te rijden, zodat je kunt horen of de motor op alle toeren soepel loopt. Als je merkt dat er vreemde geluiden zijn of dat de motor niet soepel loopt, kan dit duiden op mechanische problemen en is het misschien verstandig om verder te zoeken naar een andere auto.

Daarnaast is het ook belangrijk om goed te kijken naar de staat van de auto. Controleer bijvoorbeeld of de banden in goede staat zijn en of de remmen goed werken. Kijk ook of er gebreken zijn aan het exterieur, zoals krassen of deuken. Als je twijfelt over de staat van de auto, neem dan iemand mee die ervaren is met het beoordelen van occasions, zodat je zeker weet dat je een goede keuze maakt.

Tot slot is het ook verstandig om te checken of alle functies van de auto naar behoren werken. Controleer bijvoorbeeld of de airco goed werkt, of de verwarming doet wat hij moet doen en of alle knoppen en schakelaars werken. Als je merkt dat er dingen niet werken zoals ze zouden moeten, kan dit duiden op elektrische problemen en is het misschien verstandig om na te denken over het kopen van een andere auto.

In het kort: tijdens een proefrit in een occasion is het belangrijk om goed te luisteren naar de motor, te kijken naar de staat van de auto en te checken of alle functies goed werken. Als je op deze punten let, kun je een goede aankoop doen en met een gerust hart de weg op. Blijf altijd kritisch en neem de tijd om een auto grondig te inspecteren voordat je tot aankoop overgaat. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt en dat je lang plezier zult hebben van je nieuwe tweedehands auto.

Bij Autobedrijf Lohuis bieden we een ruim aanbod van occasions van hoge kwaliteit. Al onze auto's zijn grondig gecontroleerd door onze ervaren monteurs, zodat we je kunnen garanderen dat je een goede aankoop doet. Kom langs voor een proefrit en laat je adviseren door één van onze deskundige verkopers. Wij staan graag voor je klaar bij Autobedrijf Lohuis!

Binnen 24 uur kunt u 
al in een nieuwe auto rijden!

Neem contact op
crossmenu